0 Prekės - 0

Trūksta € 79 iki nemokamo pristatymo Lietuvoje

Viso : 0

  • Atsiėmimas parduotuvėje - Nemokamai!
    Vilniuje, Kalvarijų g. 206
  • DPD Pick up
    DPD Pick up - 1,99 EUR
    Atsiimkite paštomate
  • DPD kurjeris
    DPD kurjeris - 3,99 EUR
    Pristatymas nurodytu adresu

Omega-3 nauda jūsų organizmui

Omega-3 nauda jūsų organizmui

Omega 3 riebalų rūgštys yra žinomos kaip gyvybiškai svarbus elementas žmogaus organizmui. Šiame straipsnyje mes papasakosime kokia yra šių rūgščių nauda jūsų organizmui ir kodėl svarbu įtraukti šį papildą į savo kasdieninių papildų rinkinį.

Kas yra Omega-3 ?

Omega-3 yra nepakeičiamos riebalų rūgštys. Šios riebalų rūgštys nėra gaminamos paties organizmo, todėl jos turi būti išgaunamos iš maisto arba papildų. Jos taip pat yra skirstomos į tris rūšis:

  • Alfa - linoleno rūgštis (ALA);
  • Eikozapentaeno rūgštis (EPA);
  • Dokozaheksaeno rūgštis (DHA).

ALA pagrinde yra randama įvairiose sėklose, sėklų aliejuose ir daržovėse. Bet dvi pagrindinės riebalų rūgštys yra EPA ir DHA, kurios pagrinde yra randomos mėsoje, žuvyje ir papilduose.

Žmogaus organizmas gali pasisavinti EPA ir DHA iš ALA, bet šis procesas vyksta iki nedidelio laipsnio. Tai reiškia, kad dvi pagrindinės riebalų rūgštys nebus pilnai pasisavinamos iš sėklų, sėklų aliejų ar daržovių. Dėl šios priežasties reikėtų labiau koncentruotis į tokius produktus kaip mėsa, žuvis ar žuvų taukų papildai tam, kad būtų pilnai pasisavinamos ir apdorojamos šios svarbios riebalų rūgštys.

Omega 3 nauda

Ši riebalų rūgtis buvo plačiai ištirta mokslininkų ir mes pasidalinsime 4 pagrindinėmis priežastiemis dėl ko Jums reikėtų įtraukti Omega-3 į savo kasdienį papildų rinkinį.

  1. Padeda palaikyti sveiką trigleciridų kiekį kraujyje

Trigliceridai tai energijos šaltinis, kurių sudėtyje gausu riebiųjų rūgščių ir riebaluose tirpių vitaminų. Trigliceridų padaugėjimas kraujyje gali pažeisti kraujagysles bei sukelti tokias ligas kaip padidėjęs arterinis kraujospūdis, galvos smegenų insultai, širdies infarktai, negyjančios kojų opos ir kt. Bet, tinkamai vartojamas omega-3 riebalų rūgščių kiekis gali padėti išlaikyti sveiką trigleciridų kiekį kraujyje ir taip padėti Jūsų organizmui nepažeisti kraujagyslių bei padėti išvengti visų kitų anksčiau išvardytų ligų. Taip pat, šių rūgščių vartojimas Jums gali padėti išlaikyti sveiką gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje.

  1. Padeda laikytis dietos

Niekam nepatinka laikytis dietos badaujant. Omega-3 riebalų rugščių vartojimas gali palengvinti Jums dietos laikymosi procesą. Moksliniai tyrimai įrodė, kad atletai kurie suvartoja daugiau nei  1,300mg omega-3 riebalų rugščių per dieną, nejaučia didelio alkio ir turi daugiau energijos dietos metu.

  1. Padeda deginti riebalus

Omega-3 ne tik padeda laikytis dietos ir taip deginti riebalus, bet taip pat padeda gauti geresnį treniruotės efektą.

„American Journal of Clinical Nutrition“ atliko tyrimą kurio metu tyrimieji buvo paskirstyti į 4 grupes pagal pateiktas kombinacijas:

  • 1 grupė vartojo tik saulėgražų aliejų (omega-6)
  • 2 grupė vartojo saulėgražų aliejų ir treniravosi
  • 3 grupė vartojo tik omega-3
  • 4 grupė vartojo omega-3 ir treniravosi

Rezultatai parodė, kad atletų grupė kuri vartojo omega-3 riebalų rūgštis ir taip pat treniravosi (4 grupė), numetė daugiausiai riebalų lyginant su kitomis tiriamųjų grupėmis. Taip pat, ši grupė atletų pagerino ir cholesterolio kiekį kraujyje lygį. Taigi, omega-3 vartojimas padės Jums treniruotis efektyviai ir matyti geresnius savo kūno bei savijautos rezultatus.

  1. Gerina kognityvines funkcijas

Moksliškai įrodyta, kad omega-3 riebalų rūgštys pagerina žmogaus kognityvines funkcijas. Tyrimai parodė, kad kasdieninis šių riebalų rūgščių vartojimas padėjo žmonėms pagerinti smegenų veiklą, koncentraciją ir bendrą psichologinę savijautą dienos metu. Kitaip sakant, omega-3 rūgščių vartojimas Jums padės treniruotis ir dirbti ne tik stipriau, bet ir protingiau!

Omega-3 papildai: kaip išsirinkti ir kiek vartoti ?

Be abejo, galima suvartoti reikiamą kiekį Omega 3 riebalų rūgščių skaičiuojant EPA ir DHA kiekį kiekviename produkte kurį valgote, bet lengviausias ir paprasčiausias būdas suvartoti ir lengviausiai pasisavinti šias riebalų rūgštis yra naudojant papildus.

Daugelis omega-3 papildų turi 1-4 gramus (1,000-4,000mg) riebalų rūgščių per porciją. Tam, kad organizmas gautų pilną dozę nepakeičiamų omega-3 riebalų rūgščių rekomenduojama suvartoti bent nuo 1,5 iki 3 gramų (1,500-3,000) EPA ir DHA. Vietoj to, kad tiesiog vartotumėte tokią porciją, kuri nurodyta ant šių papildų pakuotės, rekomenduojama geriau įsižiūrėti į produkto sudėtį ir tuomet vartoti tokį kiekį, kad gautumėte nuo 1,5 iki 3 gramų EPA ir DHA per dieną, kiekvieną diena. Koncentruodamiesi ne tik į bendrą omega-3, bet ir į EPA ir DHA kiekį užtikrinsite visus šiame straipsnyje nurodytus benefitus savo organizmui.

 

Į lietuvių kalbą versta iš: http://www.bodybuilding.com/content/your-guide-to-omega-3-fatty-acids.html