0 Prekės - 0

Trūksta € 79 iki nemokamo pristatymo Lietuvoje

Viso : 0

  • Atsiėmimas parduotuvėje - Nemokamai!
    Vilniuje, Kalvarijų g. 206
  • DPD Pick up
    DPD Pick up - 1,99 EUR
    Atsiimkite paštomate
  • DPD kurjeris
    DPD kurjeris - 3,99 EUR
    Pristatymas nurodytu adresu

Ar sunkios treniruotės mažina tavo testosterono lygį?

Ar sunkios treniruotės mažina tavo testosterono lygį?

Ar sunkios treniruotės mažina tavo testosterono lygį?

Mažas testosterono lygis gali privesti prie raumeninės masės praradimo, prastų treniruočių bei sumažėjusio lytinio potraukio. Išmokite pakelti savo testosterono lygį be testosterono skatintojų, bei reabilitacijų.

Taigi, jūs atiduodate visas jėgas sporto salėje, turite gerą mitybos planą, bei jo laikotės. Viskas lyg ir gerai, ar ne? Ne visada. Begalė atletų persistengia ties šiais dviem aspektais ir dažnai ilgam susiduria su ilgalaike žala visam procesui. Mes nekalbame apie traumas! Mes kalbame apie hormonus!

Tyrimai parodė, jog aukšto intensyvumo treniruotės gali sukelti labai reikšmingą testosterono sumažėjimą, hormono, kuris reikalingas raumenims. Taipogi testosteronas atsakingas už visą jūsų sveikatą, bei padeda jums jaustis taip pat gerai, kaip ir atrodote. Jeigu jūs tuo netikite tiesiog susiraskite informaciją apie Amerikos greičiausią maratonininką - Ryan Hall. Rajanas visai nesenai baigė savo karjerą sporte, dėl lėtinio nuovargio, bei mažo testosterono lygio nuo jo ilgų metų treniravimosi tokiomis sąlygomis.

Net jeigu jūs ir nesate maratonininkas, jūs vis tiek rizikuojate susilaukti tokių pačių ar panašių pasekmių, kurias patyrė Rajanas, bet tai ne išeitis! Yra daug būdų kuriais jūs galite išlaikyti testosterono lygį ir toliau atlikdami intensyvias ir stiprias treniruotes. Net jeigu ir nenorite naudotis daktaro išrašytais vaistais ar pirkti testosterono skatintojų iš papildų parduotuvės.

Taigi atskleiskime kelis paprastus būdus, kurie jums padės atrodyti ir jaustis geriau!

KAS YRA TESTOSTERONAS?

Testosteronas, tai hormonas atsakingas už sėklos gaminimą sėklidėse, taipogi turi didelį vaidmenį jūsų reprodukcinėje sistemoje, libido ir lytinėje funkcijoje. Taip pat atlieka didelį vaidmenį baltymo sintezėje kas įtakoja jūsų treniruotes, kaulų tankį ir galimybes priaugti raumeninės masės.

Tiesiog, turint pakankamai testosterono atsiranda didelė pagalba jėgai, raumenims, bei lytiniai funkcijai, tačiau neturint jo pakankamai (hipogenitalizmas) galite susilaukti labai didelių šalutinių poveikių. Pavyzdžiui: seksualinė disfunkcija, nevaisingumas, sustojęs augimas, žemas kaulų-mineralų tankis, sumažėjusi raumenų masė ir sumažėjusi jėga. Taipogi galite jaustis mažiau energingas, gali kilti depresija ir galite turėti problemų su miegu.

Testosterono reabilitacija: Tikriausiai ne pati geriausia išeitis.

Dėl lytinio potraukio, erekcijos disfunkcijos ir nuovargio, kai kurie vyrai bando testosterono reabilitaciją (taip pat žinoma kaip androgenų-pakaitinė terapija) tam, jog pakelti jų testosterono lygį. Reabilitaciją gali apimti: papildai, kremai, geliai, injekcijos, pleistrai ar tabletės.

Negalvokite, kad visos jūsų problemos gali baigtis po tokios reabilitacijos. Griebiantis bet kokio papildo ar produkto kuris jums duos daugiau to ką tavo kūnas gamina natūraliai (kaip testosteroną) gali įtakoti tavo kūno galimybes gamintis tai savaime. Testosterono produktų naudojimas gali taip pat sumažinti sėklos gamybą, kuri gali įtakoti jūsų vaisingumą - ne tas dalykas dėl kurio būtų verta rizikuoti.

Testosterono reabilitacija gali susidoroti ne su visais simptomais, kurie patiriami dėl mažo testosterono lygio,. 2001 m. tyrimai parodė, kad didelės dozės testosterono veikė puikiai padidinant raumeninę masę, bet neturėjo jokio efekto lytiniams santykiams ar troškimui.

Tuomet susiduriama su problemomis dėl tyrimų. Tik turint hipogonadizmo ligą (būklė kuri parodo, kad kūnas gamina per mažai testosterono jūsų kūne) pasaulio anti-dopingo agentūra (WADA) leidžia naudoti testosterono papildus, jeigu tai įtakoja įgimta anomalija, sėklidžių nepakankamumas, arba tai pasekmės po radiacijos ir/arba chemoterapijos. Jeigu jūs mąstot apie dalyvavimą varžybose – pasvarstykite ar tikrai verta naudoti testosterono papildus.

Vaistas nuo žemo testosterono lygio: bandykite daugiau valgyti

Nors reikia atlikti daug tyrimų, bet yra galimybė, jog kai kuriems vyrams žemą testosterono lygi galima pakelti paprastai, tiesiog valgant daugiau ir prižiūrint fizinės veikos lygį.

Panašūs tyrimai buvo atlikti dar vienoje laboratorijoje. Buvo tiriamos galimos pasekmes tarp vyrų kurie yra labai aktyvūs, bet turi žemą testosterono lygį. Tyrimai parodė, kad vyras kuris eksponuoja hipogonadizminę būklę ir prabėgdavo daugiau nei 65 km. per savaitę vartodavo ne daugiau kalorijų per dieną, nei sėslus (fiziškai neaktyvus) žmogus, nors jie sudegina apie 1000 kalorijų per dieną vieno išbėgimo metu (kas tikrai tūrėtų pakelti apetitą ir norą valgyti, to pasekoje tūrėtų ir kalorijų suvartoti daugiau). Šiems aktyviems vyrams, pakeliant suvartojamų kalorijų kiekį per dieną, būtų pirmas geras žingsnis sprendžiant savo žemo testosterono lygio simptomus.

Taigi, įsitikinkite, kad jūsų mityba atitinka jūsų aktyvumo lygį. Kad būtų lengviau pradėti, apskaičiuokite kiek jūsų kūnui reikia angliavandenių, baltymų ir riebalų per dieną, sekite savo treniruotes ir stenkitės taip dirbti bei maitintis kas dieną.

Beje, jeigu jūs girdėjote, jog jums reikia didelio kiekio maistingojo cholesterolio, kad pakelti testosteroną, tiriant bėgikus naudojančius aukšto riebalų kiekio dietą, rasta, kad atletai vis tiek turi problemų su žemu testosteronu. Tad atrodo jog išeitis yra vartojamas maistas su visomis reikalingomis kūnui kalorijomis, ne tik riebalų vartojimas.

Kitas žingsnis: Pakalbėkite su savo daktaru!


Jeigu jūs turite žemą testosterono lygį, pabandykite suvartoti daugiau kalorijų ir stebėkite savo fizine veiklą. Jeigu tai neveikia, kreipkitės į daktarą. Enclomipheno citratas, parduodamas tik su receptu, buvo atrasta, kad jis pakelia testosterono lygį be baimės sumažinti spermatozoidų kiekį arba prarasti vaisingumą. Tai pat laikoma saugesne forma, nei testosterono reabilitacijos, kurios buvo manoma, jog sukelia rimtus pašalinius poveikius, įskaitant širdies smūgius ir kraujo krešulius.

Svarbiausia nepamiršti, jeigu jūs manote jog turite žemą testosterono lygi, tai jums reikėtų sulėtinti savo tempą ir pirmiausia pabandyti paprasčiausius, mažiausiai intervencinius metodus. Kai pagrindinė išeitis būtų tokia paprasta kaip valgyti daugiau arba treniruotis mažiau, nesistenkite ieškoti greitų ir dirbtinių būdų kaip sukelti savo testosterono lygį. Tokiu atveju, per daug rizikuojate savo sveikata.